Eigen kookstudio droom Pasta&Zo

07-02-2014

ZEEWOLDE – Als de horeca eenmaal in het bloed zit, is er geen ontkomen meer aan. Dat ondervond ook Jacqueline van Kampen toen zij na een half leven in het restaurantwezen een andere carrière begon.

Werken achter de balie van de politie was best leuk, maar koken nog veel leuker. Inmiddels bestaat haar eigen bedrijf Pasta&Zo alweer vijf jaar. Voor bedrijven en particulieren bereidt ze Italiaanse lunches, maaltijden en buffetten.

Doordat Jacqueline vanuit huis kookt, heeft ze lage kosten en durfde ze het aan om midden in de crisis een bedrijf te beginnen. In het begin huurde ze alle materialen, maar inmiddels heeft ze stevig geïnvesteerd. ‘Je wilt toch je eigen spullen hebben. Ik vind het belangrijk om kwaliteit te bieden. Met het eten natuurlijk, altijd alles vers bereid, maar ook in de materialen. Het moet er wel een beetje leuk uitzien. Met mooie borden en glazen bijvoorbeeld.’

De klantenkring breidde zich gestaag uit, en twee jaar geleden kon Jacqueline haar vaste baan opzeggen. Ze ziet zichzelf als haar beste visitekaartje. ‘Ik maak van elke opdracht een feestje. Als ik ergens kom koken of eten breng, worden de mensen blij van mij. Daarna word je vanzelf teruggevraagd of dienen zich nieuwe klanten aan.’

De inspiratie voor haar gerechten doet ze op uit Italiaanse kookboeken, en tijdens haar jaarlijkse vakanties in Italie. ‘Ik ben verknocht aan het land en het eten. Maar ik pas de recepten wel een beetje aan. Een bord pasta met alleen pesto, daar hebben wij Nederlanders niet genoeg aan.’

Na vijf jaar Pasta&Zo zou ik wel een volgende stap durven maken ‘Mijn grote droom is een eigen kookstudio. Met een professionele keuken waarin ik ook workshops kan geven. Dan zou ik ook een lunchservice voor bedrijven beginnen. Maar dan moet de gemeente wel een beetje soepeler worden. Dat soort dingen mag je alleen in het centrum beginnen en dat is veel te duur. Ik wacht het rustig af, het komt vast wel een keer op mijn pad.’

Terug naar nieuws

Algemene Voorwaarden | Ontwerp & realisatie: Refreshed